Sztuk w kartonie | 8 |
Ilość kartonów na warstwie | 12 |
Ilość kartonów na palecie | 84 |
Chałwa Czarna z Melasą Karob, turecka receptura – wyrób rzemieślniczy, ręcznie wyrabiana, stokrotka 500 g
- z dodatkiem ksylitolu 20% i melasy karob 10%
- bez konserwantów i sztucznych barwników
- bez oleju palmowego
- odpowiednia dla Vegan
- starannie wyselekcjonowane składniki
- oryginalna turecka receptura, produkowana w Polsce
- produkt podwójnie nagrodzony za skład i jakość
Przedstawiamy tradycyjną chałwę sezamową produkowaną na podstawie oryginalnej receptury tureckiej w rodzinnej manufakturze w Polsce. Naszą chałwę cechuje naturalny skład z najwyższej jakości produktów. Chałwa wyrabiana jest ręcznie tak jak prawdziwa chałwa turecka, co gwarantuje typową dla chałwy włosowatość i kruchość.
Głównym składnikiem chałwy jest pasta sezamowa, czyli zmiażdżone ziarno sezamu wraz z olejami które zawiera. Pastę sezamową wytwarzamy sami z 100% sezamu, co gwarantuje najwyższą jakość naszej chałwy.
Chałwa nie jest dosładzana syropem glukozowo-fruktozowym oraz ulepszana wzmacniaczami smaku.
To właśnie sezam jest skarbnicą witamin i minerałów łatwo przyswajalnych dla człowieka. Chałwa dostarcza naszemu organizmowi Witaminy A, C, znaczne ilości witamin z grupy B oraz E, H ,T (zwiększającą produkcje płytek krwi) , a także cenne minerały: selen, żelazo i cynk oraz kwasy Omega-6, wspomagają odporność człowieka, szczególnie w okresie silnej projekcji bakterii i wirusów. Zawarty w sezamie wapń jest dobrze przyswajalny dla organizmu a dzięki olejowi sezamowemu jest łatwiej transportowany do kości. Co ciekawe chałwa zawiera więcej wapnia, magnezu i protein niż mleko.
Ciekawostka: Melsę Karob pozyskuje się z chleba świętojańskiego jest to ciemnobrązowy, gęsty syrop o smaku karmelowym. W Turcji melasa karob polecana jest dla alergików jako zamiennik kakao, sam karob używany jest jako zamiennik cukru. Melasa Karob została uznana za jeden z najzdrowszych produktów na świecie, jest to czarne złoto Krajów Śródziemnomorskich.
Dajemy gwarancje najwyższej jakości produktu.
Masa netto: 500 g +/- 5g / cięta ręcznie w tzw. stokrotkę.
Składniki: Miazga sezamowa (57%), ksylitol (20%), cukier, melasa karobowa (10%), ekstrakt korzeń mydlnicy, naturalny barwnik węgiel rośliny, naturalny sok z limonki.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 2215 kJ/532 kcal, Tłuszcz 34 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,1 g; Węglowodany 43 g – w tym cukry 33 g, poliole 20 g; Błonnik 4,5 g, Białko 11,4 g, Sól 0,02 g
Może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy.
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.
Produkt ten posiada co najmniej 9 miesięczny termin ważności.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chałwa powstaje w tradycyjny sposób w związku z tym jej struktura może być różna.
Chałwa przechowywana w niskich temperaturach staje się sucha, a pod wpływem ciepła lekko lejąca.