Chałwa z Migdałami – Turecka Receptura Taca 2kg

Sztuk w kartonie 1
Ilość kartonów na warstwie 6
Ilość kartonów na palecie 90

Chałwa z Migdałami, turecka receptura – wyrób rzemieślniczy, ręcznie wyrabiana, stokrotka 2 kg

  • z dodatkiem ksylitolu 20%
  • bez konserwantów i sztucznych barwników
  • bez oleju palmowego
  • odpowiednia dla Vegan
  • starannie wyselekcjonowane składniki
  • oryginalna turecka receptura, produkowana w Polsce
  • produkt podwójnie nagrodzony za skład i jakość

Przedstawiamy tradycyjną chałwę sezamową produkowaną na podstawie oryginalnej receptury tureckiej w rodzinnej manufakturze w Polsce. Naszą chałwę cechuje naturalny skład z najwyższej jakości produktów. Chałwa wyrabiana jest ręcznie tak jak prawdziwa chałwa turecka, co gwarantuje typową dla chałwy włosowatość i kruchość.

Głównym składnikiem chałwy jest pasta sezamowa, czyli zmiażdżone ziarno sezamu wraz z olejami które zawiera. Pastę sezamową wytwarzamy sami z 100% sezamu, co gwarantuje najwyższą jakość naszej chałwy.

Chałwa nie jest dosładzana syropem glukozowo-fruktozowym oraz ulepszana wzmacniaczami smaku.

To właśnie sezam jest skarbnicą witamin i minerałów łatwo przyswajalnych dla człowieka. Chałwa dostarcza naszemu organizmowi Witaminy A, C, znaczne ilości witamin z grupy B oraz E, H ,T (zwiększającą produkcje płytek krwi) , a także cenne minerały: selen, żelazo i cynk oraz kwasy Omega-6, wspomagają odporność człowieka, szczególnie w okresie silnej projekcji bakterii i wirusów. Zawarty w sezamie wapń jest dobrze przyswajalny dla organizmu a dzięki olejowi sezamowemu jest łatwiej transportowany do kości.  Co ciekawe chałwa zawiera więcej wapnia, magnezu i proteiny niż mleko.

Ciekawostka: W Turcji pastę sezamową (tahini) traktuje się jako tran północy dlatego sama chałwa zalecana jest po kuracjach wyniszczających organizm.

Nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.

Dajemy gwarancje najwyższej jakości produktu.

Masa netto: 2 kg / cięta ręcznie w tzw. stokrotkę.

Skład: Miazga sezamowa (55%), cukier, ksylitol (20%), migdały (4%), ekstrakt korzeń mydlnicy, naturalny aromat waniliowy, naturalny sok z limonki.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna 2279 kJ/547 kcal, Tłuszcz 34 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g; Węglowodany 46 g – w tym cukry 43 g, poliole 20 g; Błonnik 4,9 g, Białko 11,6 g, Sól 0,01 g

Może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy.

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.

Produkt ten posiada co najmniej 9 miesięczny termin ważności.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Chałwa powstaje w tradycyjny sposób w związku z tym jej struktura może być różna.

Chałwa przechowywana w niskich temperaturach staje się sucha, a pod wpływem ciepła lekko lejąca.