Sztuk w kartonie | 4 |
Ilość kartonów na warstwie | 5 |
Ilość kartonów na palecie | 40 |
Chałwa Waniliowa – wyrób tradycyjny, ręcznie wyrabiana, blok 2 kg
- z dodatkiem ksylitolu 20%
- bez konserwantów i sztucznych barwników
- bez oleju palmowego
- dla Vegan
- starannie wyselekcjonowane składniki
- polska produkcja, zgodnie z turecką recepturą
- produkt podwójnie nagrodzony za skład i jakość
Przedstawiamy tradycyjną chałwę sezamową produkowaną na podstawie oryginalnej receptury tureckiej w rodzinnej manufakturze w Polsce. Naszą chałwę cechuje naturalny skład z najwyższej jakości produktów. Chałwa wyrabiana jest ręcznie tak jak prawdziwa chałwa turecka, co gwarantuje typową dla chałwy włosowatość i kruchość.
Głównym składnikiem chałwy jest pasta sezamowa, czyli zmiażdżone ziarno sezamu wraz z olejami które zawiera. Pastę sezamową wytwarzamy sami z 100% sezamu, co gwarantuje najwyższą jakość naszej chałwy.
Chałwa nie jest dosładzana syropem glukozowo-fruktozowym oraz ulepszana wzmacniaczami smaku.
To właśnie sezam jest skarbnicą witamin i minerałów łatwo przyswajalnych dla człowieka. Chałwa dostarcza naszemu organizmowi Witaminy A, C, znaczne ilości witamin z grupy B oraz E, H ,T (zwiększającą produkcje płytek krwi) , a także cenne minerały: selen, żelazo i cynk oraz kwasy Omega-6, wspomagają odporność człowieka, szczególnie w okresie silnej projekcji bakterii i wirusów. Zawarty w sezamie wapń jest dobrze przyswajalny dla organizmu a dzięki olejowi sezamowemu jest łatwiej transportowany do kości. Co ciekawe chałwa zawiera więcej wapnia, magnezu i protein niż mleko.
Ciekawostka: W Turcji pastę sezamową (tahini) traktuje się jako tran północy dlatego sama chałwa zalecana jest po kuracjach wyniszczających organizm.
Nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.
Dajemy gwarancje najwyższej jakości produktu.
Masa netto: 2 kg +/- 5g / blok
Składniki: Miazga sezamowa (57%), cukier , ksylitol (20%), ekstract korzeń mydlnicy, naturalny aromat waniliowy, naturalny sok z limonki . Może zawierać orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 2206 kJ/528 kcal, Tłuszcz 29 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,8 g; Węglowodany 50 g – w tym cukry 44 g, poliole 20 g; Błonnik 2,9 g, Białko 11 g, Sól 0,01 g
Może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy.
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.
Produkt ten posiada co najmniej 9 miesięczny termin ważności.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chałwa powstaje w tradycyjny sposób w związku z tym jej struktura może być różna.
Chałwa przechowywana w niskich temperaturach staje się sucha, a pod wpływem ciepła lekko lejąca.