Sztuk w kartonie | 4 |
Ilość kartonów na warstwie | 5 |
Ilość kartonów na palecie | 40 |
Chałwa Kakaowa – produkt tradycyjny, ręcznie wyrabiana, blok 2 kg
- z dodatkiem ksylitolu 20%
- z naturalnym kakao
- bez konserwantów i sztucznych barwników
- bez oleju palmowego
- dla Vegan
- starannie wyselekcjonowane składniki
- polska produkcja, zgodnie z turecką recepturą
- produkt podwójnie nagrodzony za skład i jakość
Przedstawiamy tradycyjną chałwę sezamową produkowaną na podstawie oryginalnej receptury tureckiej w rodzinnej manufakturze w Polsce. Naszą chałwę cechuje naturalny skład z najwyższej jakości produktów. Chałwa wyrabiana jest ręcznie tak jak prawdziwa chałwa turecka, co gwarantuje typową dla chałwy włosowatość i kruchość.
Głównym składnikiem chałwy jest pasta sezamowa, czyli zmiażdżone ziarno sezamu wraz z olejami które zawiera. Pastę sezamową wytwarzamy sami z 100% sezamu, co gwarantuje najwyższą jakość naszej chałwy.
Chałwa nie jest dosładzana syropem glukozowo-fruktozowym oraz ulepszana wzmacniaczami smaku.
To właśnie sezam jest skarbnicą witamin i minerałów łatwo przyswajalnych dla człowieka. Chałwa dostarcza naszemu organizmowi Witaminy A, C, znaczne ilości witamin z grupy B oraz E, H ,T (zwiększającą produkcje płytek krwi) , a także cenne minerały: selen, żelazo i cynk oraz kwasy Omega-6, wspomagają odporność człowieka, szczególnie w okresie silnej projekcji bakterii i wirusów. Zawarty w sezamie wapń jest dobrze przyswajalny dla organizmu a dzięki olejowi sezamowemu jest łatwiej transportowany do kości. Co ciekawe chałwa zawiera więcej wapnia, magnezu i proteiny niż mleko.
Ciekawostka: W Turcji pastę sezamową (tahini) traktuje się jako tran północy dlatego sama chałwa zalecana jest po kuracjach wyniszczających organizm.
Nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.
Dajemy gwarancje najwyższej jakości produktu.
Masa netto: 2 kg +/- 5g / cięta ręcznie w tzw. blok.
Skład: Miazga sezamowa (57%), cukier – ksylitol, kakao (3%), extract korzeń mydlnicy, naturalny aromat waniliowy, naturalny sok z limonki. Może zawierać inne orzechy.
Wartość energetyczna 2339 kJ/562 kcal, Tłuszcz 37 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,3 g; Węglowodany 43 g – w tym cukry 41 g, poliole 20 g; Błonnik 4,7 g, Białko 12 g, Sól 0,01 g
W związku z tym, że chałwa powstaje w tradycyjny sposób jej struktura może być różna. Przechowywana w niskich temperaturach staje się sucha, a pod wpływem ciepła lekko lejąca.