Sztuk w kartonie | 1 |
Ilość kartonów na warstwie | 6 |
Ilość kartonów na palecie | 90 |
Chałwa Słonecznikowa – wyrób tradycyjny, ręcznie wyrabiana, stokrotka 2 kg
- z dodatkiem ksylitolu 20%
- bez konserwantów i sztucznych barwników
- bez oleju palmowego
- dla Vegan
- starannie wyselekcjonowane składniki
- polska produkcja, zgodnie z turecką recepturą
- produkt podwójnie nagrodzony za skład i jakość
Przedstawiamy tradycyjną chałwę słonecznikową produkowaną na podstawie oryginalnej receptury tureckiej w rodzinnej manufakturze w Polsce. Naszą chałwę cechuje naturalny skład z najwyższej jakości produktów. Chałwa wyrabiana jest ręcznie tak jak prawdziwa chałwa turecka, co gwarantuje typową dla chałwy włosowatość i kruchość.
Głównym składnikiem chałwy jest pasta sezamowa, czyli zmiażdżone ziarno sezamu wraz z olejami które zawiera. Pastę sezamową wytwarzamy sami z 100% sezamu, co gwarantuje najwyższą jakość naszej chałwy.
Chałwa nie jest dosładzana syropem glukozowo-fruktozowym oraz ulepszana wzmacniaczami smaku.
Dajemy gwarancje najwyższej jakości produktu
Masa netto: 2 kg +/- 5g / cięta ręcznie w tzw. stokrotkę.
Miazga słonecznikowa (30%), Miazga sezamowa (25%),cukier, ksylitol (20%), extract korzeń mydlnicy, naturalny sok z limonki. Może zawierać inne orzechy.
W związku z tym, że chałwa powstaje w tradycyjny sposób jej struktura może być różna. Przechowywana w niskich temperaturach staje się sucha, a pod wpływem ciepła lekko lejąca.