Chałwa Słonecznikowa – Turecka Receptura Taca 2kg

Sztuk w kartonie 1
Ilość kartonów na warstwie 6
Ilość kartonów na palecie 90

Chałwa Słonecznikowa – wyrób tradycyjny, ręcznie wyrabiana, stokrotka 2 kg

  • z dodatkiem ksylitolu 20%
  • bez konserwantów i sztucznych barwników
  • bez oleju palmowego
  • dla Vegan
  • starannie wyselekcjonowane składniki
  • polska produkcja, zgodnie z turecką recepturą
  • produkt podwójnie nagrodzony za skład i jakość

Przedstawiamy tradycyjną chałwę słonecznikową produkowaną na podstawie oryginalnej receptury tureckiej w rodzinnej manufakturze w Polsce. Naszą chałwę cechuje naturalny skład z najwyższej jakości produktów. Chałwa wyrabiana jest ręcznie tak jak prawdziwa chałwa turecka, co gwarantuje typową dla chałwy włosowatość i kruchość.

Głównym składnikiem chałwy jest pasta sezamowa, czyli zmiażdżone ziarno sezamu wraz z olejami które zawiera. Pastę sezamową wytwarzamy sami z 100% sezamu, co gwarantuje najwyższą jakość naszej chałwy.

Chałwa nie jest dosładzana syropem glukozowo-fruktozowym oraz ulepszana wzmacniaczami smaku.

Dajemy gwarancje najwyższej jakości produktu

Masa netto: 2 kg / cięta ręcznie w tzw. stokrotkę.

Składniki: Miazga słonecznikowa (30%), miazga sezamowa (25%), cukier, ksylitol (20%), ekstrakt korzeń mydlnicy, naturalny sok z limonki.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna 2286 kJ/548 kcal, Tłuszcz 34 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g; Węglowodany 47 g – w tym cukry 47 g, poliole 20 g; Błonnik 3,5 g, Białko 11 g, Sól 0,02 g

Może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy.

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.

Produkt ten posiada co najmniej 9 miesięczny termin ważności.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Chałwa powstaje w tradycyjny sposób w związku z tym jej struktura może być różna.

Przechowywana w niskich temperaturach staje się sucha, a pod wpływem ciepła lekko lejąca.