Chałwa słonecznikowa – Turecka Receptura Taca 7kg

Sztuk w kartonie 1
Ilość kartonów na warstwie 2
Ilość kartonów na palecie 30

Chałwa Słonecznikowa – wyrób tradycyjny, ręcznie wyrabiana, stokrotka 7 kg

  • z dodatkiem ksylitolu 20%
  • bez konserwantów i sztucznych barwników
  • bez oleju palmowego
  • dla Vegan
  • starannie wyselekcjonowane składniki
  • polska produkcja, zgodnie z turecką recepturą
  • produkt podwójnie nagrodzony za skład i jakość

Przedstawiamy tradycyjną chałwę słonecznikową produkowaną na podstawie oryginalnej receptury tureckiej w rodzinnej manufakturze w Polsce. Naszą chałwę cechuje naturalny skład z najwyższej jakości produktów. Chałwa wyrabiana jest ręcznie tak jak prawdziwa chałwa turecka, co gwarantuje typową dla chałwy włosowatość i kruchość.

Głównym składnikiem chałwy jest pasta sezamowa, czyli zmiażdżone ziarno sezamu wraz z olejami które zawiera. Pastę sezamową wytwarzamy sami z 100% sezamu, co gwarantuje najwyższą jakość naszej chałwy.

Chałwa nie jest dosładzana syropem glukozowo-fruktozowym oraz ulepszana wzmacniaczami smaku.

Dajemy gwarancje najwyższej jakości produktu

Masa netto:  7 kg +/- 5g / cięta ręcznie w tzw. stokrotkę.

Miazga słonecznikowa  (30%), Miazga sezamowa  (25%),cukier, ksylitol (20%), extract korzeń mydlnicy, naturalny sok z limonki. Może zawierać inne orzechy.

W związku z tym, że chałwa powstaje w tradycyjny sposób jej struktura może być różna. Przechowywana w niskich temperaturach staje się sucha, a pod wpływem ciepła lekko lejąca.