Sztuk w kartonie | 8 |
Ilość kartonów na warstwie | 12 |
Ilość kartonów na palecie | 144 |
Chałwa Słonecznikowa – wyrób tradycyjny, ręcznie wyrabiana, stokrotka 500g
- z dodatkiem ksylitolu 20%
- bez konserwantów i sztucznych barwników
- bez oleju palmowego
- dla Vegan
- starannie wyselekcjonowane składniki
- polska produkcja, zgodnie z turecką recepturą
- produkt podwójnie nagrodzony za skład i jakość
Przedstawiamy tradycyjną chałwę słonecznikową produkowaną na podstawie oryginalnej receptury tureckiej w rodzinnej manufakturze w Polsce. Naszą chałwę cechuje naturalny skład z najwyższej jakości produktów. Chałwa wyrabiana jest ręcznie tak jak prawdziwa chałwa turecka, co gwarantuje typową dla chałwy włosowatość i kruchość.
Głównym składnikiem chałwy jest pasta sezamowa, czyli zmiażdżone ziarno sezamu wraz z olejami które zawiera. Pastę sezamową wytwarzamy sami z 100% sezamu, co gwarantuje najwyższą jakość naszej chałwy.
Chałwa nie jest dosładzana syropem glukozowo-fruktozowym oraz ulepszana wzmacniaczami smaku.
Dajemy gwarancje najwyższej jakości produktu
Masa netto: 500 g +/- 5g / cięta ręcznie w tzw. stokrotkę.
Składniki: Miazga słonecznikowa (30%), Miazga sezamowa (25%),cukier, ksylitol (20%), extract korzeń mydlnicy, naturalny sok z limonki. Może zawierać inne orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 2286 kJ/548 kcal, Tłuszcz 34 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g; Węglowodany 47 g – w tym cukry 47 g, poliole 20 g; Błonnik 3,5 g, Białko 11 g, Sól 0,02 g
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.
Produkt ten posiada co najmniej 9 miesięczny termin ważności.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
W związku z tym, że chałwa powstaje w tradycyjny sposób jej struktura może być różna. Przechowywana w niskich temperaturach staje się sucha, a pod wpływem ciepła lekko lejąca.