Chałwa Słonecznikowa – Turecka Receptura 500g

Sztuk w kartonie 8
Ilość kartonów na warstwie 12
Ilość kartonów na palecie 144

Chałwa Słonecznikowa – wyrób tradycyjny, ręcznie wyrabiana, stokrotka 500g

  • z dodatkiem ksylitolu 20%
  • bez konserwantów i sztucznych barwników
  • bez oleju palmowego
  • dla Vegan
  • starannie wyselekcjonowane składniki
  • polska produkcja, zgodnie z turecką recepturą
  • produkt podwójnie nagrodzony za skład i jakość

Przedstawiamy tradycyjną chałwę słonecznikową produkowaną na podstawie oryginalnej receptury tureckiej w rodzinnej manufakturze w Polsce. Naszą chałwę cechuje naturalny skład z najwyższej jakości produktów. Chałwa wyrabiana jest ręcznie tak jak prawdziwa chałwa turecka, co gwarantuje typową dla chałwy włosowatość i kruchość.

Głównym składnikiem chałwy jest pasta sezamowa, czyli zmiażdżone ziarno sezamu wraz z olejami które zawiera. Pastę sezamową wytwarzamy sami z 100% sezamu, co gwarantuje najwyższą jakość naszej chałwy.

Chałwa nie jest dosładzana syropem glukozowo-fruktozowym oraz ulepszana wzmacniaczami smaku.

Dajemy gwarancje najwyższej jakości produktu

Masa netto: 500 g +/- 5g / cięta ręcznie w tzw. stokrotkę.

Składniki: Miazga słonecznikowa  (30%), Miazga sezamowa  (25%),cukier, ksylitol (20%), extract korzeń mydlnicy, naturalny sok z limonki. Może zawierać inne orzechy.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna 2286 kJ/548 kcal, Tłuszcz 34 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g; Węglowodany 47 g – w tym cukry 47 g, poliole 20 g; Błonnik 3,5 g, Białko 11 g, Sól 0,02 g

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.

Produkt ten posiada co najmniej 9 miesięczny termin ważności.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

W związku z tym, że chałwa powstaje w tradycyjny sposób jej struktura może być różna. Przechowywana w niskich temperaturach staje się sucha, a pod wpływem ciepła lekko lejąca.